torstai 9. helmikuuta 2012

Siksi Guggenheim-kiire loppui

UUTINEN Helsinkiin kovalla vauhdilla runtatun Guggenheim-hankkeen kiire on yhtäkkiä loppunut kuin seinään. Vielä pari kuukautta sitten meille kerrottiin, kuinka asiasta olisi saatava nopeasti päätös, jotta Helsinkiä kohdannut galaktinen mahdollisuus ei menisi ohi.

Nyt 9.2. Yle Kulttuuri uutisoi, kuinka Guggenheim-säätiö ei enää hoputa Helsinkiä. Muutamaa päivää aikaisemmin MTV3 paljasti, että galaksipalatsia ajava kaupunginjohtaja Jussi Pajunen tiesi Berliinin Guggenheim-museon sulkemisesta jo syksyllä, mutta ei kertonut siitä. Guggenheim-projektin pää-äänenkannattajan, erään Helsingissä ilmestyvän sanomalehden uutiskynnystä Pajusen tietämättömyys ei ylittänyt.

Yksi plus yksi: Guggenheim-hanke on vastoin alkuperäistä suunnitelmaa alistettu Helsingin valtuuston lautakuntien demokraattiseen käsittelyyn. Kesken käsittelyn on tullut tieto Berliinin näyttelyn sulkemisesta. Tässä tilanteessa kiire tuottaisi varmimmin ei-tuloksen. "Eiköhän pehmitetä vähän lisää vielä", toteaa Hyvä Veli -kerho ja jättää meidät maksajat odottamaan uusia argumentteja Gallen-Gallerian puolesta.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti