perjantai 10. helmikuuta 2012

Keskittyminen jatkuu: kymmeniä ABC-asemia lisää

VALTA Bensan ja seisoneen kahvin kauppa keskittyy lähivuosina lisää, sillä ABC-asemaketjun johtaja ilmoittaa tämän päivän Länsi-Savossa, että uusia ABC-asemia on tarkoitus on rakentaa kymmeniä. Suomen huoltoasemaliikentoiminta siirtyy siis lähivuosina entistä tukevammin kohti läpinäkyvyyden absoluuttista nollapistettä, eli Apsi Apinan monopolia.

Kansainväliset toimijat Esso ja Shell ovat jo tulleet järkiinsä ja vetäytyneet Suomen rehellisestä huoltoasemaliiketoiminnasta. Venäläiselle Lukoilille henkinen ilmastomme tuntuu kotoisammalta, ja sen omistama Teboil on pikemminkin ottanut osuuskaupasta mallia. Ylen Ajankohtainen Kakkonen uutisoi 12.7.2011, kuinka "keskusliike on kaapannut erilaisin tempuin yhä suuremman osan huoltamoiden tuotosta". Läpinäkyvässä Suomessa onkin päädytty tilanteeseen, jossa huoltoasemabisneksessä parjäävät vain ne suuret mustekalat, joiden lonkerot ulottuvat myös kaavoitukseen ja tukkuportaaseen, ja jotka onnistuvat alistamaan asemien hoitajat mahdollisimman täydellisesti tiukkaan ketjuohjaukseensa.

"Keskittyminen on normaalia tervettä kehitystä", todetaan Hyvä Veli -kerhon sviitissä. "Saahan ne bonusta", jatkavat kerholaiset ja vetävät looshin oven kiinni.

Ylioppilas Puupponen

1 kommentti:

  1. Kansa saa valitettavasti tässä maassa sitä mitä haluaa...

    VastaaPoista