maanantai 13. helmikuuta 2012

Rikos kannattaa


VALTA Neljän vuoden miettimisen jälkeen Helsingissä käynnistyi vihdoin oikeudenkäynti vaalirahoituskorruptiosta. YLE:n TV-uutisissa 9.2.2012 klo 20:30 kohdassa 15:44 vaalirahoittaja Tapani Yli-Saunamäki kehui hymyssä suin, miten hyvin vaalirahoituskampanja tuotti tulosta: Rahoitusta sai vajaa 50 ehdokasta. 41 vaalirahoitettua pääsi eduskuntaan, 12 ministeriksi ja kahdesta tuli puhemiehistön jäseniä.

Rikos siis Suomessa kannattaa. Ja vieläpä niin hyvin, että kun rikoksella valittu eduskunta on jo lopettanut toimintansa ja uusi valittu, rikoksen hyötyä ei edes enää voi poistaa. Sama asia kuin että varas saa pitää varastamansa omaisuuden ja hymyssä suin televisiossa kehua, miten mukavaa on, kun on varkaudella jotain saanut ja saa sen pitää.

Sillä olisihan ollut vallankin kiusallista, jos oikeutta tästä asiasta olisi käyty jo silloin, kun rikoksen voimalla eduskuntaan ja ministereiksi valitut olivat vielä viroissaan. Olisihan voinut tulla jollekin mieleen, että heitä pitäisi kohdella kuten rahvasta: pois rikoksella saavutettu etu. Jos varas ei saa pitää rikoksella hankittua omaisuutta, saako kansanedustaja pitää rikoksella hankitun edustajan paikan?

Onko tällainen maa oikeusvaltio? Ei, vaan tämä on Suomi.

Vientineuvos Valtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti