tiistai 14. helmikuuta 2012

Helsingin asuntokupla: Finnair-johtaja joutui vuokraluukkuun

VALTA Helsingin vuokra-asuntojen kuukausivuokrat ovat riistäytymässä käsistä, uutisoi HS 13.2. Korkeimmat noin 50 neliön tavanomaisten asuntojen vuokrapyynnöt ovat ylittäneet jo 1000 euron rajan. Lisäksi yhteiskunnan tukemista Hitas-asunnoista iso osa on päätynyt sijoittajille, joilla saattaa olla niitä jopa useita.

Hallituksen asuntopoliittisen työryhmän vetäjä, valtiovarainministeriön ylijohtaja Jukka Pekkarinen vaatii Helsingin seudun kuntien asuntopolitiikan yhdistämistä. Näin Helsingin epäonnistunut asuntopolitiikka voitaisiin tehokkaammin kopioida myös muihin seudun kuntiin.

Tilanteen koko kauheus paljastui heti seuraavana päivänä, kun kävi ilmi, että Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on joutunut ahtautumaan eläkeyhtiö Ilmarisen omistamaan ja Vehviläiseltä itseltään aiemmin ostamaan 270 neliön vuokraluukkuun, josta Vehviläisen työnantaja maksaa nyt 6800 euron törkyvuokraa.

Sattumoisin Vehviläinen istuu Ilmarisen hallintoneuvostossa, ja Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas on Finnairin hallituksen puheenjohtaja. Suomeksi tätä ristiinistumista kutsutaan Hyvä Veli -kerhoksi.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti