lauantai 17. marraskuuta 2012

Mitä Liikennevirastossa tapahtuu?

VALTA Liikenneministeri Merja Kyllönen hätkäyttää taas. Eduskunnan kyselytunnilla hän ilmoitti repivänsä ja polttavansa Liikenneviraston laatiman säästölistan, jollaista ministeri ei ole tilannut. Lista on suututtanut asfalttipoliitikot ympäri maan, koska se uhkaa erilaisia automiesten hiekkalaatikkohankkeita eri puolilla tieverkkoa.

Mitä Liikennevirastossa oikein tapahtuu, kun sieltä tulee mittavia liikennepoliittisia linjauksia ilman, että ministeri tietää niistä mitään? Vai näytteleekö ministeri tietämätöntä?

Liikennevirastossa on edelleen töissä muuan Juhani Tervala, jonka tyyliin on tähän astikin kuulunut tehdä kaikenlaista ministeriltä kysymättä. Onko lista viimeinen kosto?

Jos listan sanoma on, että tiukkana aikana myös tiehankkeissa pitää tulla järki päähän, viesti on oikea. Kerhomme käsityksen mukaan valta kuitenkin kuuluu kansalle, jota edustaa eduskunta ja jonka hallituksella on ministerit, jotka johtavat toimeenpanoa. Liikenneviraston listankirjoittajille ei perustuslaissa ole annettu tällaista oikeutta.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti