lauantai 10. marraskuuta 2012

Häkämiehestä tuntuu hyvältä

VALTA Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kokoomusveli) siirtyy elinkeinoelämän (EK) lobbariksi ilman, että hän edes käy välillä vaatteita vaihtamassa. Tässä ei ole mitään väärää, koska Häkämiehestä ei tunnu siltä.

”Tärkeää on tietysti näissä asioissa, mitä itse kokee”, Häkämies sanoo HS:n mukaan.

Siinähän ei tietenkään ole mitään outoa, että Häkämies on tähän saakka laatinut elinkeinoelämää koskevia lakeja, mutta siirtyy nyt pöydän toiselle puolelle neuvomaan uutta ministeriä, miten lakeja pitää säätää.

EU-komissaarit joutuvat odottamaan puolitoista vuotta, ennen kuin he voivat lähteä lobbaamaan omissa asioissaan. Mutta Bryssel on Suomeen verrattuna pelkkä peräkammari, joten siihen ei voi verrata.

EK ei omasta mielestään edes ole lobbarijärjestö, vaan se on ”kansallisella asialla”. Teollisuus siis tekee pyytetöntä työtään kaikkien suomalaisten hyväksi. Samaa mieltä ovat varmaan ne tuhannet työttömät, jotka on potkittu pihalle voittoa tekevistä EK:n jäsenyrityksistä.

Häkämies on muuten ollut verraten hiljaa Talvivaaran jätevesistä. Silti juuri hänen tehtävänsä olisi ollut valvoa, että ely-keskus puuttuu kaivoksen päästöihin. Tehtävä ei kuulu ympäristöministeri Ville Niinistölle (vihr.), vaikka Häkämiehen seuraaja Jan Vapaavuori (kokoomusveli) sellaista Ylen haastattelussa vihjailikin.

Nyt Häkämies pääsee kiusallisesta vastuustaan ja voi aivan avoimesti vaatia ymmärrystä Talvivaaralle, onhan kaivosteollisuus Suomen uusi nokia.

Hajaantukaa! Ei tässä mitään dramatiikkaa ole! Siniristiliput salkoon!

Salaneuvos Vilmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti