maanantai 26. marraskuuta 2012

Liian suuri kaatumaan, osa 2

TIEDON PIMITTÄMINEN Pääsevätköhän metroveljien lapset luokalta, jos metroveli-iskät auttavat illalla laskennon läksyissä?

Näköjään metroveljillä on myös omat pyöristyssääntönsä. Kun HKL:n hallintojohtaja Yrjö Judström ilmoitti viime viikolla lehtihaastattelussa Länsimetron maksavan 900 miljoonaa, väite ei tietenkään pitänyt paikkaansa.

Helsingin kaupunginhallituksen tuoreen esityslistan mukaan Länsimetron hinta ei ole 900, vaan 960 miljoonaa (960 000 000) euroa. Voidaan siis taas päivittää Länsimetron hinnannousu, joka on nyt 508 miljoonaa (508 000 000) euroa. Metroveljiltä voinee kysyä, mikä on hinnannousuprosentti heidän laskutikullaan laskettuna.

Tommy Pohjolan metroblogissa kerrotaan, että veljien piireissä kehutaan Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Kokkista: "On muuten Matti hoitanut projektin tosi hienosti kun on pysytty kustannusraameissa."

Tavallisen kansan taskulaskimella kustannusraameista on poikettu 112 prosenttia. Mutta ehkä Pohjolan siteeraama tuntematon veli tarkoittikin jotain salaisia kustannusraameja, jotka varmaankin olivat jo alun perin olemassa. Niistä vain ei maan tavan mukaan kerrottu ennen poliittisen päätöksen syntymistä vain 452 miljoonan hintaisesta metrosta.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti