maanantai 19. marraskuuta 2012

Miksi Pajunen vastustaa HIFK:n hallia?

VALTA Helsinkiin puuhataan toista suuren luokan jäähallia. Hallin yhteyteen on tarkoitus toteuttaa myös kauppakeskus. 400 miljoonan euron projekti on tarkoitus toteuttaa HIFK:n hankkimalla yksityisellä rahoituksella.

Hallia suunnitellaan Mäntymäen kentälle, joka on jo vuosikymmeniä ollut hyödyntämätön pläntti keskeisellä paikalla Helsingin niemellä. Halli ei sinänsä toisi keskustaan mitään uutta, massiivista liikenenongelmaa, sillä vanha jäähalli sijaitsee melkein näköetäisyydellä, ja sen tapahtumat kuormittavat aluetta samalla tavalla jo nyt.

Luulisi, että tällainen hanke olisi vetovoimastaan huolestuneelle Helsingin kaupungille ilouutinen. Mutta ei, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen teilaa hallin heti tuoreeltaan. Hän kutsuu hallihanketta vain "yhdeksi ideaksi", joka on "kovin kaukana" toteutumisesta. Pajunen epäilee myös hallin "rahoituksellisia puitteita" aivan kuin ne olisivat Helsingin kaupungin huoli.

Vielä viime talvena Pajunen lobbasi Helsinkiin veronmaksajien rahoilla toteutettavaa Guggenheim-museota, joka olisi noussut keskelle Helsingin arvokkainta silhuettia. Silloin ei Pajusella ollut mitään huolta "rahoituksellisista puitteista", vaikka selvitykset osoittivat, että museo olisi ollut erittäin suuri riskisijoitus. Pajunen on ollut tukemassa monia muitakin jättimäisiä rakennushankkeita, kuten Malmin historiallisen lentokentän hävittämistä asuinrakentamisen tieltä.

Nyt onkin hyvä lähteä pohtimaan, mitä on taustalla, kun kaupunginjohtaja vastustaa hanketta, joka ei maksaisi kaupungille penniäkään, ja joka vaikuttaa aivan järkevältä. Mitkä syyt saavat Pajusen lähtemään tällaiseen hyökkäykseen? Oliko tontti jo sovittu saunassa toisille veljille?

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti