keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mielenosoitus Kipsisakka Oyj:n muistolle

AHNEUS Keskiviikkona 14.11.2012 kansa kokoontuu eduskunnan eteen suremaan kainuulaista hyvä veli -kaivosta kohdannutta epäonnea. Surun aiheina ovat mm. seuraavat asiat:

* Kaivoksen ympäristöministerinä siunanneen Paula Lehtomäen perheen mittavat osaketappiot. Lähes 290 000 eurolla Talvivaaraa tankanneen puolison ja lasten jättipotista on sulanut päivän kurssilla 230 000 euroa.

* Keskustan ja kokoomuksen mainostaman reaalivihreyden ja realistisen luontosuhteen paljastuminen luonnonvarojen realisoinniksi riskeistä välittämättä. Silmälasiensa asentoa oikova vihreä ympäristöministeri Ville Niinistö ottanee osaa Kipsisakka Oyj:n kaivoksen suruun, samoin teollisuuden lauluja laulava vasemmisto.

* Kallisarvoisen uraanin yllättävä karkaaminen kaivosalueelta juuri, kun uraanituotanto oli tarkoitus käynnistää vain pienten lupamuodollisuuksien jälkeen.

* No jotain ympäristötuhoja kai myös on, mutta tärkeintähän olisi kuitenkin saada kaivos tuottamaan mahdollisimman nopeasti rahaa pikku osakkeenomistajille. Kuolleilla kaloilla ja saastuneilla järvillä ei ole yhtään osaketta, joten paskaakos niistä.

Ylioppilas Puupponen

Stop Talvivaara -mielenosoitus 14.11.2012 eduskuntatalolla klo 16-20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti