keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Veikkauksen kahvinkeittäjä

PERUUTUS Täytyy perua eilinen puhe siitä, että Risto Nieminen olisi säikähtänyt Paavo Arhinmäkeä ja eronnut Veikkauksen johdosta. Syy oli toinen: Nieminen sai potkut. Näin kertoo Helsingin Sanomat. Muut asiat eilisessä tekstissä pitävät paikkansa: Nieminen saa vuoden palkkaa vastaavan erorahan, 360 000 euroa, ja säilyttää eläke-etunsa. Tosin hän joutuu tyytymään naurettavaan 226 000 euron vuosieläkkeeseen, koska hän lähtee työstään kesken kaiken. Oikeudenmukaista olisi tietysti ollut, että hänelle olisi maksettu täysi 264 000 euron eläke.

Helsingin Sanomien mukaan Veikkauksen hallitus kyllästyi siihen, että Nieminen halusi jättäytyä täydellä palkalla ja eläke-eduilla ”asiantuntijaksi”, siis kahvinkeittäjäksi.

Hyvä veli -järjestelmään kuuluu, että vaikka miten pilaat yhtiön asiat, eduista et joudu luopumaan. Joku saattaa muistaa Stora Enson edellisen toimitusjohtajan Jukka Härmälän, joka teki yhtiölleen viiden miljardin euron tappiot huonoilla yrityskaupoilla, mutta nauttii edelleen 57 000 euron kuukausieläkettä.

Nieminen ei ehtinyt tehdä Veikkaukselle muuta vahinkoa kuin vahvistaa sen, että demarivetoiset valtionyhtiöt tekevät samanlaisia välistävetoja kuin porvaripuolen veljet. 

Salaneuvos Vilmi

1 kommentti:

  1. Kannattaneeko pahoitella puheita, eiköhän tämänkin jupakan taustalla ole paljon kovempia asioita kuin julkisuuteen on kerrottu.

    Lopputuloshan on toki sama: hyväveliherroille lopputilikin on aina lottovoitto.

    VastaaPoista