tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kansalaiset, pelätkää susia

LOBBAUS Metsästäjäjärjestöt ovat saaneet, mitä ovat halunneet: kansalaiset kauhun valtaan. Metsästäjien ystävällisellä avustuksella on syntynyt Taajamasusi-yhdistys, joka ajaa susien häätämistä ihmisten ilmoilta. Yhdistys näyttää itsekin ymmärtävän olevansa osa hysteriaa, koska sen julistuksessa pitää erikseen korostaa, että "vaaratilanteiden ennaltaehkäiseminen ei ole hysteriaa".

Kauhu on tarttunut myös tiedotusvälineisiin, joiden tapahtumaköyhää arkea susihysteria piristää kummasti. Viime viikolla Pieksämäellä ehkä havaittu susi katsottiin kokosivun jutun arvoiseksi maakuntalehdessä.

Lobbauskielenkäyttöön kuuluu, että susi on tilanteesta riippuen erittäin vaikeasti kaadettava tai röyhkeästi ihmisten lähelle tunkeutuva eläin. Rehellisin selittävä tekijä kaiken lobbauksen takana lienee kuitenkin, että ovela ja itsepäinen peto aiheuttaa maaseudun ukkojen ja kaupunkilais-metsästysherrojen miehisen itsetunnon laskua jopa 20-50%.

Metsästyspoliittisesti sudella on tärkeä paikka lobbausruletissa. Harvinainen ja huonosti ruuaksi sopiva susi syö mm. lihaisampia peuroja, joita jalot metsästäjät erikseen suojelevat ja siten järjestävät susille syötävää. Peurat ja hirvet taas vaarantavat liikenneturvallisuutta, joten niitäkin on ammuttava. Syntyy ikiliikkuja, josta ei selvitä kuin kaikkia kaatolupia lisäämällä. Lobbauksella lietsottu kansalaisten pelkotila auttaa kummasti asiaa.

Näin tämä on erätulilla veljien kesken sovittu, piipertäjät älkää vaivautuko edes kommentoimaan.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti