perjantai 13. huhtikuuta 2012

Paha Tanskan poliisi

MEDIA Suomen tiedotusvälineet ovat täyttyneet myötäsukaisista uutisista, joissa päivitellään Tanskan tiedustelupalvelun toimintaa, kun se on asettanut suomalaisen professorin epäillyksi vakoilusta. Ulkomaiset tiedustelupalvelut ovatkin aina pahoja, varsinkin, jos ne epäilevät maailman parhaan maan edustajia jostakin.

Kumma kyllä, vastaavaa virkavaltakriittisyyttä tai empatiaa epäiltyä kohtaan ei Suomen mediassa ollut, kun Suomen suojelupoliisi kymmenen vuotta sitten pidätti Alpo Rusin ja käynnisti massiivisen tutkinnan ja painostuksen Rusia kohtaan. Media asettui isolla joukolla esivallan puolelle, vaikka myöhemmin osoittautui, ettei poliisi osannut tai halunnut erottaa edes kahta Rusi-nimistä henkilöä toisistaan.

Median puolenvalinnoissa ei ole mitään yllättävää, kun ymmärtää erään velikerhojen perussäännön. Missään valtakuvioissa, myöskään median ja poliisin välisessä suhteessa, ei ole tapana purra ruokkivaa kättä.

Tanskan tiedustelupalvelu ei siis vain ole ymmärtänyt voidella suomalaisia tiedotusvälineitä yhtä hyvin kuin Suomen poliisiorganisaatio, jonka tietosuojaa rikkovista vuodoista iso osa Suomen median rikosskuupeista on lähtöisin.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti