torstai 26. huhtikuuta 2012

Perustuslaki sai taas kyytiä

VALTA Parodiassa nimeltä Helsinki nähtiin jälleen uusi osa. Kokoomuspuolue valitsi kaupungille apulaiskaupunginjohtajaksi demarin. Muilla ei ollut asiaan sanomista, ei edes kokoomuslaisilla valtuutetuilla, koska heidät oli määrätty omasta kannastaan riippumatta äänestämään puolueen tahdon mukaan.

Kummallista tässä asiassa ei ole se, että Kokoomus ja Helsingin kaupunginvaltuusto rikkovat avoimesti Suomen perustuslakia ja syrjintälakia. Ei sekään, että kuukausi sitten Jussi Pajunen valittiin kaupunginjohtajaksi ilman minkäänlaista keskustelua mistään. Poliittisilla puolueillahan on omat lakinsa ja toverituomioistuimensa, joiden valta menee yli korkeimman hallinto-oikeuden.

Kummallista on vain se, että ei noudatettu edes puolueiden omia lakeja. Niiden mukaan vihreiden olisi pitänyt saada valita tällä kertaa apulaiskaupunginjohtaja. Koska vihreillä on vähemmän kaupunginjohtajia kuin demareilla, vaikka vihreillä on enemmän valtuutettuja kuin demareilla. Demareilla tosin oli asialle hyvä selitys, kunnallisvaalien läheisyys. Sillä voihan olla, että ensi vaaleissa demarit ovatkin vihreiden edellä, joten on aivan oikein varmuuden vuoksi valita vaalien alla demarijohtaja.

Demareiden selitys ei kuitenkaan vaikuttanut Kokoomukseen vaan se, että Kokoomus halusi vapautuvan kansliapäällikön paikan. Kokoomus ei voinut mitenkään saada lisää kaupunginjohtajia, kun se on jo saanut kaksi edellistä. Puoluelakeja noudattamalla se ei olisi saanut mitään muutakaan laitonta poliittista virkanimitystä.

Mutta hyvien veljien sulle-mulle-järjestelyssä Kokoomus antaa demareille kaupunginjohtajan viran ja demarit antavat Kokoomukselle kansliapäällikön viran. Tuleehan siitä mukavaa hyvitystä, kun demareiden presidentti istutti apulaiskaupunginjohtajaksi siirtyvän kansliapäällikön virkaansa vastoin esittelijän ja Kokoomuksen tahtoa.

Taas on lehmäkauppa käyty ja valtakunnassa kaikki hyvin.

Veli Hopea

PS: Vihreäthän voivat saada hyvitykseksi pelastusjohtajan paikan. Se lieneekin heille mieluinen, jotta turvallisuusongelmat eivät metrossa enää kiusaa. Sopiva henkilökin löytyy. Vankkaa automaattimetrokokemusta omaava HKL:n johtokunnan puheenjohtaja lienee jo ansainnut palkintovirkansa.

1 kommentti:

  1. Vihreiden kostoa ei tarvinnut kauan odottaa. Tänään he ovat ilmoittaneet vetävänsä tuen kokoomuksen suomalais-amerikkalaiselta taidemuseolta, eli käytännössä kaatavat Guggenheim-hankkeen.

    VastaaPoista