keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Pirkkalan moniste 2012

LOBBAUS Linnan juhliin jo valmistautuva suurmies Matti W. Apunen on jälleen tuohtunut. Paitsi, että työikäiset eivät ymmärrä talouskasvun ja työnteon ihanuutta, nyt vetelehtimistä lietsotaan jo koulussakin.

Matti E. J. Apusen tytär-parka käy julkista koulua, ja joutuu siellä lukemaan Forum 9 -nimistä oppikirjaa, jossa kerrotaan, että veroja maksetaan, jotta voidaan pitää huolta heikommista.

Tämä on tietenkin Matti W. Apusen mielestä punaista propagandaa, sillä ei heikommista pidetä huolta veroilla, vaan verotuloja tuottavilla yksityisillä yrityksillä, joiden johtajat raatavat niska limassa voidakseen pitää huolta vähäosaisista. Julkinen sektori sitten tuhlaa kaikki yksityisten firmojen johtajien työn tulokset törsäämällä verorahat mm. apusvastaisiin oppikirjoihin.

Koululaisille ei tätä asiaa tehdä kirjassa riittävän republikaanisella tavalla selväksi, mikä kiukuttaa Matti E. J. Apusta. Pahimmassa tapauksessa maahamme leviää tapainturmelus, kun marxismiin koulumonisteilla lietsottu nuoriso ei ihannoikaan rahaa ja rikastumista.

"Ei ihme, jos degrowthin kaltainen vastuuttomuus tuntuu nuorista tämän jälkeen asialliselta vaihtoehdolta", Matti W. Apunen tilittää.

Matti E. J. Apusta huolestuttaa, että oppikirja kouluttaa meistä nöyriä veronmaksajia. Seuraavassa hengenvedossa Matti W. Apunen on kuitenkin huolestunut siitä, että kirja houkuttelee nuorisoa ottamaan kantaa. Mutta kauheaa, kirjassahan onkin Greenpeacen logo, eikä EK:n.

Hyvässä oppikirjassa ilmeisesti kannustettaisiin nuoria liittymään Björn Wahlroosin ja Matti E. J. Apusen kerhoon vaatimaan veronalennuksia ja istumaan EVA:n seminaareissa kuuntelemassa Matti W. Apusta. Aitoa ja oikeaa vastuullisuuttahan on verojen pakoilu ja nujerrettu julkinen sektori.

Sitoutumaton Puupponen ei ole Forum 9 Yhteiskuntaoppia lukenut, mutta myöntää, että degrowth tuntuu nykymaailman menoon verrattuna oikein asialliselta vaihtoehdolta.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti