sunnuntai 16. joulukuuta 2012

On etuovi työskennellä Aamulehdessä

MEDIA Suomen tiedotusvälineet muistavat toistaa, kuinka ne ovat aina pyyteettömästi ja riippumattomasti totuuden asialla. Faktat on kerrottava, vaikka ne olisivat lehdelle itselleen epämieluisia. Yksi innokkaista journalisminsa toitottajista on ollut Tampereella ilmestyvä Aamulehti.

Kerhossamme heittäydyttiinkin lattialle kieriskelemään huutonaurukohtauksessa, kun luimme Aamulehden selityksiä siitä, miten lehden verkkosivuilta hämärästi katosi juttu, joka kertoi lehden kustantajan oikeussalissa kärsimästä tappiosta ns. Etuovi-jutussa. Aamulehden mukaan juttu oli huono ja perustui vain yhden osapuolen lähettämään tiedotteeseen. Myöhemmin päivällä julkaistiin siloiteltu versio, jossa kustantajan edustaja selitteli tilanteen parhain päin.

Odotammekin innolla uuden journalismin aikaa nyt, kun on lausuttu ääneen, että huonoja, yhteen näkemykseen perustuvia juttuja ei sovi julkaista. Enää ei siis lehtiä lukiessaan tarvitse tyytyä nöyrästi uskomaan siihen, mitä milloinkin Lipponen, Sailas, Wahlroos, Lyly, Soini, Rinne, Apunen, Ollila, Häkämies, Katainen, Urpilainen ja Vartiainen katsovat kansalle parhaaksi, vaan Aamulehti hakee näkemyksiin aina toisen osapuolen kannan.

Ja jos Alma Media joskus kääntää Etuovi-oikeudenkäynnin voitokseen, Aamulehti pitää huolen siitä, että hävinnyttä osapuolta kuullaan tarkasti.

Kiitos Aamulehti!

Ylioppilas Puupponen

1 kommentti:

  1. Aamulehtihän on tunnetusti puolueellinen. Lehden linjaa kuvaa hyvin se, että toimittajia on ohjeistettu erikseen kirjoittamaan Tampereen raitiotiehankkeesta vain negatiivisia asioita sekä sivuuttamaan kaikki hankkeen hyödyt. Asian huomaa jokainen, joka on vähänkin lehden ratikka"uutisointia" seurannut.

    Muutama aika sitten lehti järjesti ratikkavaalit. Voittajakannasta (kyllä/ei) oli tarkoitus tehdä kokosivun juttu. Aamulehden harmiksi vaan selvä enemmistö oli raitiotien kannalla, joten asia kuitattiin pikku-uutisella eikä siihen enää palattu.

    Mutta mikäs siinä. Pääasia, että tie- ja tunneliveljien hankkeita rummutetaan täyttä vauhtia.

    Tampereen pravda kertoo lehden linjan mukaisen virallisen ja valikoidun totuuden.

    VastaaPoista