keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Aatteen tiellä

LOBBAUS Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) erityisavustaja Matti Hirvola (sd.) siirtyy tammikuussa viestintätoimisto Miltton Networksiin. Hirvola on ollut pitkään Urpilaisella töissä, ensin eduskunnassa ja nyt puolitoista vuotta ministeriössä.

Miltton on puolestaan ”yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen” keskittynyt viestintäyritys. Sen toimitusjohtajana on Jyrki Kataisen (kok.) entinen erityisavustaja Jussi Kekkonen. Milttonin liikeidea on tämä: se kysyy yrityksiltä, millaista lainsäädäntöä nämä haluaisivat ja lupaavat maksua vastaan hoitaa asian. Toimeksiannon jälkeen Milttonin veljet ottavat yhteyttä huippupoliitikkoihin, jotka ovat heidän vanhoja tuttujaan, ja kertovat, mitä lakiin pitää kirjoittaa. Asia hoituu.

Hirvola sanoo HS:n haastattelussa olevansa edelleen rehti demari. ”En missään nimessä ole arvojani muuttamassa”, hän vakuuttaa.

On syytä uskoa, että Hirvola puhuu totta. Ei hänellä mitään arvoja ole koskaan ollutkaan. Miten hän muuten voisi siirtyä punaleiristä kovan linjan kokoomuslaiseen toimistoon vailla mitään tunnontuskia? Hän on osa korruptoitumattoman kansan riippumatonta verkostoa, jossa aate jätetään vaatenaulakkoon, kun veljet kokoontuvat sopimaan asioita.

Salaneuvos Vilmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti