maanantai 10. joulukuuta 2012

Päästöveljien täysosuma

LOBBAUS Kehittynyt teknologia on jo ratkaisemassa riskit, jotka liittyvät ilmastonmuutokseen. Autojen moottorit ovat vähäpäästöisiä, rakennukset energiatehokkaampia ja teollisuus tuottaa itse tarvitsemansa energian. Työpaikoilla on siirrytty paperittomaan toimistoon, ja yritykset ajattelevat ympäristöasioita osana yrityskuvaa. Tavalliset ihmiset ostavat energiansäästölamppuja ja irrottavat kännykän laturin seinästä latauksen jälkeen. Uusien tekniikoiden myötä päästöt vähenevät koko ajan.

Näinhän me ajattelemme.

Ihan huomaamatta, pikku-uutisena meni pari viikkoa sitten ohitsemme sellainen vähäinen tieto kuin, että päästöt eivät suinkaan vähene koko ajan, vaan ne kasvavat koko ajan. Ihmiskunta nimittäin saavutti vuonna 2011 maailmanhistorian päästöennätyksen. Näin tapahtui siitä huolimatta, että isossa osassa maailmaa oli taloudellinen alamäki.

Päästöveljet ovat parhaillaan lentokoneissa kilistelemässä laseja: saatiin Dohassa torjuttua melkein kaikki ilmastopäästöjen kasvua hillitsevät suunnitelmat. Painakaa kaasua!

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti