torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisen ajattelun vapaapäivä

YHTEISKUNTA Kansallisen hymistelyn tulevaisuus on uhattuna. Tuntematonta sotilasta ei enää esitetä pikkulasten televisionkatseluaikaan. Näin on päättänyt Yleisradio, joka ei muuta olisi voinut päättääkään, onhan väkivaltaelokuvien esittämisestä alalla selvä sopimus.

Mutta eihän nyt sopimus voi tätä elokuvaa koskea, toteaa Pisa-kansa ja käy niin kuumana, että S-etukorteista magneettijuovat sekoavat. Tuntematon sotilashan ei esitä väkivaltaa, vaan pyhää väkivaltaa. Jokaisen lapsen tulee nähdä jo pienestä pitäen, kuinka sitkeä Suomen poika tappaa, ja marsalkat ovat oikean värisiä.

Emme ole vielä kuulleet Matti Apusen näkemystä asiasta, mutta eittämättä on vaarana, että Tuntemattomalta sotilaalta säästyvät lapset eivät enää omaksu kansallismilitaristista tapaa juhlia itsenäisyyttä ihannoimalla kiroilevaa Rokkaa. Tämä voi johtaa itsenäiseen ajatteluun, ja sallituista puheenaiheista listaa pitävän eliitin vallan heikkenemiseen.

Tulevien sukupolvien henkistä itsenäistymistä odotellessa voi katsella vaikka Foxin, eikun MTV3:n uutisia. Siellä paasattiin itsenäisyyspäivän aattona kello 19 lähetyksessä, kuinka yksi puolue pilasi eduskunnan sotaveteraanijuhlaistunnon. Pilaaminen tapahtui Foxin, eikun MTV3:n uutisten mukaan siten, että ryhmäpuheessa mainittiin, kuinka 70-luvulla taistolaiset pilkkasivat sotaveteraaneja.

Sisar Hento Valkoinen muistelee, että tämä väite pitää täysin paikkansa. Sellaista vain ei saa sanoa. Mielipiteiden esittämisestä pidättäytymisestä oli oikein kansanedustajaveljien kanssa yhdessä itsenäisesti sovittu, tilitti yksikin kansanedustaja uutisessa.

Kansallisella konsensuksella on sanattomasti sovittu myös, että itsenäisyyspäivänä ei juhlita itsenäistymisen aikaa, vaan yli kaksi vuosikymmentä sen jälkeen käytyjä sotia. Syy on luultavasti se, että itsenäisyyden oikean merkkipäivän aikoihin Suomen kansalaisilla oli keskenään eriäviä mielipiteitä. Sellainen on tietenkin konsensuskansallinen häpeä.

Ei mikään ole niin itsenäinen ja viisas kuin hymistelevä suomalainen.

Sisar H. V.

1 kommentti:

  1. Internet-keskustelu oli outoa. Lasten animatiot aamuisin ovat vaarallisempia kuin Tuntemattoman Lehdon itsemurha. Televisiossa näytetään ohjelmia joissa kiroillaan! Tuntemattoman sotilaan kirjoilu ei ole ongelma. Ota kansasta selvää.

    VastaaPoista