Ymmärrämme siis nyt, että Nergin nimitys ei ollut poliittinen, vaan uskonnollinen. Perustuslaki tosin kieltää syrjinnän myös uskonnollisista syistä, mutta ei se ole nyt tässä oleellista vaan se, ettei Räsänen suinkaan ole syyllistynyt valehtelun syntiin kieltäessään Nergin nimityksen olleen poliittinen.
Poliittinen ja uskonnollinen virkanimitys eivät tietenkään ole sama asia. Ne vaan näyttävät samalta. Siksi on aivan luonnollista, ettei Päivi Nerg Kansan Raamattuseuran säätiön hallituksen puheenjohtajana ole mitenkään kytköksissä Päivi Räsäseen ja hänen aviomieheensä, jotka toimivat samassa herätysliikkeessä. Tämä on yhtä uskottavaa kuin että Ilkka Kanerva ei tiedä mitään kaavoituksesta toimiessaan maakuntakaavasta päättävän maakuntaliiton puheenjohtajana. Kytköstä nimittäjään ja lahjojaan ei ole.
Ja onneksi meillä Suomessa sovelletaan hallinnossa tarkoituksenmukaisuusperiaatet
Ja tämähän sopii meille Hyville Veljille. Meidän etumme on, että päätöksenteossa pidetään tarkoituksenmukaisena sitä, että meidän etumme on sama kuin valtion ja kuntien etu. Ja vaikka perustelut olisivatkin silkkaa valehtelua, kuten usein ovat, päättäjillä on oikeus tarkoituksenmukaisuusharkinnan perusteella päättä, että valheet ovat sopivia perusteluita. Näin ollen Räsänenkään ei riko perustuslakia, koska Räsäsellä on tarkoituksenmukaisuuteen perustuva oikeus päättä itse, mikä on pätevintä.
Eiköhän kilauteta taas!
Vientineuvos Valtanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti