maanantai 4. maaliskuuta 2013

Veljien normaalit bileet

LOBBAUS Oikeudenkäynti veli Ilkan pikku pirskeistä jatkuu. Veli Ilkka täytti 60, ja täytyihän sitä juhlia. Juhlista saatiin näyttävät, kun kauppakeskuskaavoja poliitikoilta kärkkyvät veljet pistivät sopivasti seteleitä tiskiin.

Tästä tuohtuneille Kanervan asianajaja huomauttaa, että lobbaus on normaalia toimintaa. Ja että eihän Ile ole Turun puolessa mikään vaikuttaja. Kunhan nyt vaan johti maakuntapolitiikkaa ja oli kaupunginvaltuuston pitkäaikainen tekijähahmo. Ei, Ile on valtakunnanpoliitikko, jolle eivät mokomat kyläkaupat kuulu.

Missäs niistä kaupan suuryksiköistä nyt isoimmat riidat käytiinkään? Ihan kuin Puupponen muistelisi, että edellisen hallituksen kaudella nämä kysymykset olivat nimenomaan valtakunnanpoliittisia. Ja että silloin tehty linjaus oli sellainen, että suuria kauppakeskuksia ei saa rakentaa Vihtiin eikä Mikkeliin eikä Pieksämäelle, vaan suurimpiin maakuntakeskuksiin. Tällaisen ratkaisun teki Kanervan puoluetoveri asiasta vastaavana ministerinä.

Puupponen ei toki vihjaa, että Kanerva olisi mitenkään vaikuttanut Jan Vapaavuoren ratkaisuun. Väite, että kauppakeskuksiin ei vaikutettaisi valtakunnantasolla on vain yksinkertaisesti Kanervan ja hänen asianajajansa harrastamaa muunneltua totuutta.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti