perjantai 15. maaliskuuta 2013

Susipropagandan uusi taso

LOBBAUS Sisar Hento Valkoinen sai maalaissiskoltaan uutisvinkin. Kiitos vain, naurussa olikin pitelemistä. Suomen Metsästäjäliiton pää-äänenkannattaja Maaseudun Tulevaisuus on siirtynyt susienkaatokampanjoinnissa aivan uudelle tasolle.

Aseena on nyt eläinsuojelu. Lehti on tuoreessa uutisessaan huolestunut petoihin kiinnitettyjen seurantapantojen aiheuttamista vaurioista eläinten kaulakarvoille. Petopannoilla eläimille syntyvät valtavat kärsimykset lehti todistaa lukijansa lähettämällä kuvalla. Siinä on nirhauma Orivedellä "metsästystapaturman yhteydessä" ammutun karhun kaulassa.

Maaseudun Tulevaisuudella on aivan oma käsitys sanasta "metsästystapaturma". Muut mediat ja viranomaiset tilastoissaan kutsuvat metsästystapaturmaksi tilannetta, jossa esimerkiksi ase laukeaa vahingossa, ja osuma aiheuttaa vahingon, yleensä toiselle metsästäjälle. Mutta Suomen Metsästäjäliiton puheenjohtajan komennossa olevassa Maaseudun Tulevaisuudessa se on "metsästystapaturma", kun pennut synnyttänyttä naaraskarhua käydään pitkäaikaisesti häiritsemässä, karhua lähestytään koiran kanssa ja karhu sitten "hyökkää kahden metsästäjän kimppuun", jolloin karhu surmataan aivan sattumalta mukana olleella aseella.

Törkeänä metsästysrikoksena tutkittavan tapauksen muuttamista "metsästystapaturmaksi" voi kutsua vain tiedon vääristelyksi.

Nimettömänä kirjoitetun, värittyneen uutisen lähdettä kutsutaan jutussa "lukijaksi". Sitä ei uutisessa mainita, että myös "lukija" on metsästysjärjestön hallituksen jäsen.

Mikä pannoissa sitten aikuisia, aseistettuja miehiä niin nyppii? Pantoihin metsästyslobbarit (eivät siis asialliset metsästäjät, joita on enemmistö) suhtautuvat vihamielisesti, koska ne kiinnitetään petoeläimiin tieteellistä tutkimusta varten, eikä tietoa luovuteta yksipuolisen propagandan käyttöön. Pantojen antama tieto on kaiken lisäksi kiusallista: sen mukaan pedot elävät pääasiassa visusti omissa oloissaan ja karttavat ihmistä.

Mahtitaudin saaneiden ei-asiallisten metsästäjien pantaviha on valikoivaa. Omien jahtikoiriensa kaulassa he roikottavat painavia paikannuslaitteita laatimatta surumielisiä kirjoituksia pantojen ja valjaiden mahdollisesti aiheuttamista nirhaumista viattomille eläinparoille.

Sisar H. V.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti