keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Paska haisi eduskunnassa


LOBBAUS Tässä blogissa kerrottiin viime viikolla, että Julkisen sanan neuvosto on pannoittanut päätoimittaja-lobbari Lauri Kontron, joka lietsoo susivihaa Maaseudun Tulevaisuus -lehtensä suosiollisella avustuksella.

Maanantaina Kontro siirtyi päätoimittajasta näyttävästi yhden askeleen kohti täysipäiväistä lobbaria, kun hän kävi eduskunnassa puhumassa susista. Avoimen tilaisuuden oli järjestänyt kansanedustaja Pertti Salolainen.

Kontro keräsi pisteet kotiin lausumalla puhujanpöntöstä suuret sanat: ”Haistakaa paska koko valtiovalta.”

Toki hän lievensi sanojaan toteamalla, että koska susiasiaa ei ole hoidettu (lue: susia ammuttu sukupuuttoon), maaseudun asukkaat eivät enää luota viranomaisiin. Mutta sanottu mikä sanottu, eikä Kontro peitellyt sitä, että hän ei itsekään luota viranomaisiin.

”Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen susitilastot eivät pidä paikkaansa, sen tietää jokainen”, sanoi Kontro, Metsästäjäliiton puheenjohtaja, joka on ominut itselleen roolin kaikkien Suomen ”paikallisten asukkaiden” edustajana.

Kontro esitteli myös kuvaa, jossa kaksi susimielenosoittajaa esiintyy rinnat paljaina.

”Kyllähän näitä kelpaa katsella, vai mitä Salolainen?”, Kontro letkautti.

”No enpä tiedä”, vastasi tilanteen tasalla ollut Salolainen.

”Kyllä vielä tällä iällä sentään”, Kontro yritti jatkaa, mutta yleisössä oli varsin vähän lahtiliiterien sovinistipatuja, eikä nauruja irronnut.

Tässä maassa on kymmeniä tuhansia maltillisia metsästäjiä. Tämän kirjoittajallakin on pakastimessaan riistaa. Kuinka kauan metsästäjien asiaa saa ajaa Kekkosen aikaan seisahtunut punaniska?

Salaneuvos Vilmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti