keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Talouseliitin Muhammad

TIEDON PIMITTÄMINEN Suomessakin on kummasteltu, kuinka Muhammadista ei saa julkaista kuvia, sillä se loukkaa Muhammadin opetuslapsia. Muhammadia ja hänen oppejaan ei sovi myöskään kritisoida, sillä Muhammad on pyhä.

Suomessa tehdään parhaillaan kirjaa suomalaisten omasta Muhammadista. Se tulee loukkaamaan monia Muhammadin kavereita, ja paljastaa, millaiset vallankeittokeinot Muhammadilla on.

Meidän Muhammadimme on Björn Wahlroos, josta kirjoitettava teos on kohdannut suuria vaikeuksia. Professori-journalisti Tuomo Pietiläinen kirjoittaa, kuinka kirjaa tekevät opiskelijat ovat Wahlroos-tutkimuksissaan ajautuneet umpikujaan.

Lukuisat Suomen talouden ja vallan merkkihenkilöt ovat kieltäytyneet kertomasta näkemyksiään Muhammad Wahlroosista. Pörssiyhtiö ja eläkeyhtiö ovat oikein virallisesti päättäneet, ettei kukaan heidän johtohahmoistaan lausu kirjantekijöille mitään. Useampi taho on ilmoittanut, että avunantoon tarvittaisiin Muhammadin itsensä lupa.

Tällainen veliverkosto meitä hallitsee. Paitsi, että heillä on kaikki taloudellinen ja poliittinen valta, he haluavat myös pitää huolen siitä, ettei tätä valtaa voida läpivalaista. Kuin yhdessä sovitusti Hyvät Veljet pidättäytyvät lausumasta toisistaan mitään. Näin kaikki saavat rauhassa kahmia lisää itselleen, saneerata hiekantuojia jaloistaan pyörimästä ja pitää riittävän hajuraon vallankäyttönsä kohteisiin, tavalliseen kansaan.

Tilasta, jossa eliitti piiloutuu piikkilanka-aitojen taakse ja kieltäytyy seurustelemasta rahvaan kanssa, on puhuttu kuin tulevaisuuden worst case -uhkakuvana. Wahlroos-kirja todistaa jo ennen ilmestymistään, että uhka on jo käynyt toteen.

Toisilta kasvottomat suurveljet haluavat ottaa mahdollisimman paljon, mutta itsestään he eivät anna mitään. He teettävät poliittisella järjestelmällä lexnokioita, joilla tavalliset ihmiset riisutaan tarvittaessa vaikka alasti, mutta kun heistä pitäisi tehdä yksi vaivainen kirja, se on täysin mahdotonta. Heidän mielikseen on alennettava verotusta ja heikennettävä turvaverkkoja. Köyhiä he nimittelevät varkaiksi ja tukien väärinkäyttäjiksi - omat rikkaudet on ajat sitten verosuunniteltu turvaan. Siitä, mitä he vastahankaisesti suostuvat maksamaan, he pitävät suurta meteliä.

Kasvottomat suurveljet ovat sananmukaisesti Euroopan omistajia, mutta ihmisinä niin pieniä, etteivät uskalla johtaa joukkojaan edestä.

Mille vuosisadalle olemme tässä harvainvallan kehittymisessä oikein taantumassa? Onko 1800-lukukin jo liian pehmeä arvio?

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti