sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sedät repii korttejaan

LOBBAUS Maakuntalehtien päätoimittajilla keittää joskus aktivismi yli. Nyt on sanomalehti Länsi-Savon päätoimittaja Tapio Honkamaa niin kuumana, että pohtii ajokortin luovuttamista liikenneministerille (LS 3.2.2013). Aikaisemmin on jo Karjalaisen päätoimittaja palauttanut sotilaspassinsa suuttumuksesta oman varuskunnan lakkauttamiseen.

Honkamaan kiukun syynä on se, että Honkamaan lehden kiihkomielisesti lobbaama viitostien remontti välillä Mikkeli-Juva on taas kerran kriittisen tarkastelun alla. Mikkeliin asti kun ei ole kiirinyt tieto, että maassa ja maailmassa on taloudellisesti hankalat ajat, ja sitä, että jollakin tiellä on kaksi eikä neljä kaistaa, ei hankalina aikoina yleensä pidetä kaikista huutavimpana vääryytenä, kun rahanmenoa on muutenkin.

Medioiden lobbarisedät heittäytyvät lattialle itkupotkimaan ja repivät pelikorttejaan, kun heidän haaveitaan ei toteuteta. Samalla he tekevät itsensä naurunalaisiksi ja kyseenalaisiksi johtamaan mitään journalistista työtä tekevää toimitusta. Kun kortinrepijät määrittelevät lehtensä jonkin asian fanijulkaisuksi, he samalla vievät uskottavuuden aiheen neutraaliltakin uutisoinnilta.

Kortinrepijöiden kannataisi samalla katkaista myös lehdistökorttinsa ja ottaa tilalle vaikka jonkin puolueen jäsenkortti. Asioitahan ajetaan ainakin demokraattisissa valtioissa politiikan, eikä journalismin kautta.

Länsi-Savon Honkamaalle ajokortista luopuminen voisi silti olla avartava kokemus. Hän voisi huomata, että kyllä Mikkelistä Juvalle ihan mukavasti pääsisi autolla, jos olisi kortti. Ja samalla kortiton päätoimittaja saattaisi havaita, mihin tilaan joukkoliikenne on päästetty, kun liikennepolitiikassa on keskitytty palvomaan Honkamaan edustamaa autoilevien, menestyvien miesten viiteryhmää.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti