keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Osuuskaupan on hyvä olla

LAHJONTA Valtakunnan uudistunein tabloid on tänään laskeskellut, kuinka paljon S-ryhmä maksaa päättäjilleen palkkioita siitä, että he pyytettömästi uurastavat osuusaatteen hyväksi. Parhaille aivoille jaetaan useampia tonneja. Esimerkiksi S-ryhmän ja Helsingin Työväenyhdistyksen kesken hyvän diilin tyhjästä kiinteistöstä tehneelle Jorma Bergholmille kilahtaa 2700 euroa kuukaudessa.

Palkkiokuninkaat ja -kuningattaret ovat lähes poikkeuksetta myös merkittävissä asemissa toimivia poliitikkoja. Näin on erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa HOK-Elanto on taustavoimiltaan kuin osa kaupungin hallintoa.

Ketkä siis esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tekevät S-ryhmää koskevat kaavoituspäätökset, kuin suurin osa politiikan kärkinimistä on samalla S-puolueen edustajia? Ihanko varmasti koko poliittinen kerma jäävää itsensä, ja jättää asiat muutaman S-ryhmään sitoutumattoman rivimiehen ratkaistavaksi? Ja mitä sitten, vaikka jääväisivätkin jostain kokouksesta. Ei asioita ennenkään ole kokouksissa sovittu.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti