keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hevoshullut

TIEDON PIMITTÄMINEN Puupponen on kyllästynyt ajankohtaiseen vitsiin. Se kuuluu mitä tahansa liharuokaa nautittaessa "onkohan tässä nyt hevosta". Puupposelle on sanottu viikon sisällä näin jo useita kertoja.

Joka kerta Puupponen on pohtinut, vitsaillaanko siinä ruuan raaka-ainetuottajalle, myyjälle, valmistajalle vai syöjälle. Paras vastaus vitsiin voisi olla "eikö sinun kouluja käyneenä kansalaisena tulisi tietää, mitä syöt".

Hevosen lihassa ei sinänsä ole mitään hullua. Pitää silti paikkaansa, että pimeän hevosenlihan sotkeminen tavanomaisen naudan- ja sianlihan sekaan on sopimatonta. Olisi kuitenkin parempi kysyä, miksi hevosenliha menee pokkana läpi vaikka minkälaisten ruokaketjujen.

Se menee siksi, että länsimainen kulutuspullero alkaa olla täydellisen vieraantunut siitä, mitä syö. Pulleroa se ei näytä edes kiinnostavan. Kun äskettäin paljastettiin, millaista vääryyttä yhden säilykepurkin matkan varrelle mahtuu, useimmat sanoivat, että mitä sitten. Ei ole paljon mitään käsitystä siitä, mistä ruoka tulee ja mitä uhrauksia jotkut toiset alistettuina joutuvat tekemään, että kaikkea on vuodenajasta riippumatta kaiken aikaa saatavilla.

Miksipä tällaisille mitä sitten -pulleroille tarjota kunnon tavaraa, kun huonompikin menee kaupaksi.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti