keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Ryöstelyä sekasorron suojassa

KORRUPTIO Usein kuulee uutisista, että sekasorron kuten sodan tai muiden levottomuuksien aikana rikollisuus aktivoituu ja leviää. Ihan tavallisetkin kansalaiset alkavat ryöstellä kauppoja, kun kerran tarjoutuu tilaisuus.

Näin tuntuu puuhailevan myös metromafia Espoossa. Kun media on täynnä sekasortoa Kreikasta tai Finnairin toimitusjohtajan lahjussyytteestä, Helsingissä rakennusviraston ja HKL:n lahjuksista tai metron osalta automaattimetrosekoilusta, on hyvä aika teettää suuria päätöksiä.

Savun suojassa ja ilman minkäänlaista julkista keskustelua Espoon kaupunginhallitus päättää yksimielisesti Länsimetroa ja Pisara-rataa kalliimmasta metron jatkeesta Kivenlahteen. Länsimetrosta sentään väännettiin kättä äänekkäästi vuosikymmenet ja tehtiin suunnitelmia toistensa jälkeen sekä suurella julkisuudella vielä YVA. Pisarakin heiluttelee koko valtakunnan liikennebudjettia.

Mutta Espoo on olevinaan rikkaampi kuin Suomi. Sillä on muka varaa porata tunnelia rantametsiköidensä alle 750 miljoonalla. Espoo siis päätti toteuttaa suuremman ratahankkeen kuin mitä Suomessa on koskaan tehty. 

Lahjus-Loukon saunanlauteilla veljien kädet lätisevät toinen toistensa selkiä vasten. Peli on jälleen pelastettu. Kun köyhällä valtiolla ei ole varaa porata tunnelia Helsingin alle (=Pisara) eikä Helsingillä varaa porata tunnelia Sipoon metsiin (=Östersundomin metro), Louko järjestää louhintabusinesta, etteivät porakoneet pääse jäähtymään.

Ja mikäs Loukolla järjestäessä, kun ei tarvitse itse maksaa. Eikä tarvitse edes espoolaisten maksaa. Otetaan lainaa vaikka Euroopan investointipankilta 30 vuodeksi Espoon omistaman osakeyhtiön nimiin. Kun laina pitää maksaa takaisin, ei ole enää Espoon kaupunkia, vaan Suurhelsinki. Joten todellisuudessa nykyiset helsinkiläiset ja vantaalaiset maksavat muutaman rikkaan espoolaispoliitikon tyhmyydet.

Hommahan toimi hyvin jo Espoon jätevedenpuhdistamon kanssa. Louko ajoi kiireellä läpi päätöksen mahdollisimman kalliista louhintahankkeesta juuri ennen kuin Espoon vesilaitos liitettiin Helsingin vesilaitokseen jonka nimeksi tuli HSY-vesi. Espoolaiset päättävät, helsinkiläiset maksavat. Mikäs meillä veljillä on sopimuksia tehdessä!

Vientineuvos Valtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti