keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Asuntoja Brezhnevin sotureille

POLIITTISET VIRAT Takavuosina hämmästeltiin röyhkeyttä, jolla Neuvostoliitto palkitsi uskollista puolue-eliittiään. Kansa jonotti kadulla tyhjän lihakaupan edessä, kun puolueväki kävi omissa salaisissa herkkumyymälöissä. Tavallinen ihminen asui vaatimattomasti ja monilla ei ollut edes omaa keittiötä. Parhaat asunnot oli varattu puolueen sotureille.

Suomessa systeemi on voimassa edelleen. Datshallaan pitkää vapaata viettävä Timo Räty sitoutti sihteerinsä solmimalla halvan ja elinikäisen sopimuksen työsuhdeasunnon vuokraamisesta. Aitoon neuvostotyyliin etu ei koskenut pelkästään sihteeriä, vaan myös sihteerin äidille järjestettiin tavallisten AKT:n rivijäsenten subventoima asunto.

De ja vu: AKT:n jäsenillä itsellään palkka riittää vaatimattomaan lähiöluukkuun - jotkut kuljetusammattilaiset oleskelevat jopa yhteisasunnoissa. NKP elää.

Rädyn tavoin pois töistä oleva sihteeri Nesrin Can on nyt tehnyt ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta. Rädyn joukoissa uskollisesti seisova ihmisoikeusaktivisti Can voisi kertoa meille muille, minne voi ilmoittaa kansan kiusaamisesta jatkuvalla, röyhkeällä kohtuuttomuudella, joka vie uskon koko yhteiskuntaamme. 

Ylioppilas Puupponen

2 kommenttia:

 1. Mutta täytyyhän meidän ymmärtää kovaosaista yksinhuoltajaa, jolla on omistusasunto Töölössä. Sieltähän on aivan sietämättömän pitkä työmatka Hakaniemeen, joten pakkohan on saada työsuhdeasunto torin vastakkaiselta puolelta.

  Ja kun sihteerin palkkakin on varmasti niin kamalan pieni, niin saa edes pientä palkanlisää kun laittaa Töölön asunnon vuokralle. Lisäksi on tietenkin kohtuullista, että johtaja Räty kustantaa vasta remontoituun asuntoon pienen pintaremontin, kun keittiö on väärässä paikassa. Eihän sitä väärässä paikassa olevaa keittiötä millään siedä lopun ikäänsä.

  Näin sitä edistetään rahtarin asiaa!

  VastaaPoista
 2. Minulla on kuin sattumalta kirjastossani yksi kopio Karjalan ASNT:n kirjapainon 'NKP:n historiaa'. Tämä voisi ehkä kiinnostaa Yo. Puupposta AKT:n toimintatapoja taustoittaessa.

  Tj. Hunttala

  VastaaPoista