perjantai 14. syyskuuta 2012

Väkivaltaveljien kerholuola

RIKOS Jääkiekon suuret veljet ovat jyrähtäneet, ja samalla tehneet merkittävän yhteiskunnallisen linjauksen. Muun muassa Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on sitä mieltä, että jäähallien sisällä tapahtuneet rikokset eivät kuulu poliisille, oikeuslaitokselle eikä yhteiskunnalle. Asiat pitää Kummolan ja useammankin asiasta lausuneen jääkiekkovaikuttajan mielestä hoitaa lajin sisällä, lajin omilla työkaluilla.

Jääkiekon edusmiesten puheet alkavat olla identtisiä moottoripyörillä ajavien rikollisliigojen kanssa. Meillä on täällä oma kerho ja kerhollamme luola, jonne ei kaivata kaidalla tiellä kulkijoita määräilemään. Meillä on koodi ja päällä jengin liivit, ja keinot kyllä keksitään.

Kiekkokanslereiden huoli on pelkästään taloudellinen. Väkivalta on tunnetusti yksi maailman parhaista bisneksistä, ja jo sen uhka kiinnostaa merkittävää osaa ihmisistä. Tämä tietty osa on taloudellisesti paljon kiinnostavampi porukka kuin ne menneen maailman urheilun ystävät, jotka kävivät peleissä selvin päin ja taitokiekkoa katsomassa.

Viime vuosina väkivaltamafia onkin onnistunut vaihtamaan kiekkokatsomoista urheilun ystäviä örvellyksen ystäviin. Väkivallasta huolestuneen urheiluministerin suosikkijoukkueen fanit ovat kuuluisia kautta maan erilaisista sikailutempauksista, joita selvittämään on tarvittu poliisia ja palokuntaa.

Se, että nuorille katsojille opetetaan jääkiekon kautta, että rahalla ja nyrkeillä pärjää, on väkivaltaveljien mielestä normaalia ja kuuluu asiaan. Eri mieltä olevat ilkutaan kukkahatuiksi ja toivotetaan tervemenneeksi kaukalopallon pariin, eikä lajin parissa toivota ympäröivän yhteiskunnan mielipiteitä.

Onhan jääkiekon väkivaltamafia kasvatuksessaan oikeassa: lompakolla ja röyhkeydellä menestyy nykymaailmassa varsin hyvin.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti