keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tieveljien täysjärkytys

LOBBAUS Viitostielle jätti-investointia vaativien tieveljien hengitys on hetkeksi pysähtynyt. Mikkelissä viime viikolla järjestetyn seminaarin piti olla yksi edistysaskel tielobbauksessa, jonka tavoitteena on saada Mikkeli-Juva-tien uusi linjaus takaisin valtion hankelistalle.

Harmi vain, että paikalle kutsuttu Liikenneviraston pääjohtaja pilasi juhlat ja teki konkreettisen esityksen. Jos Mikkeli pitää hanketta niin tärkeänä, se voisi muutamien muualla maassa aiemmin tehtyjen hankkeiden tapaan vauhdittaa remontin toteutumista rahoittamalla tien heti ja kyselemällä saataviaan myöhemmin.

Tiekiire näyttääkin loppuneen siihen paikkaan. Nyt Etelä-Savon suurmiehet jo laskeskelevat, kuinka kalliiksi tielainan antaminen tulisi, ja kuinka jo korotkin olisivat miljoonaluokkaa.

Niinpä. Kummasti se realismi löytyy siinä vaiheessa, kun kaikkea kivaa ei voisikaan maksattaa valtiolla. Ja kunnallisvaalikojuillakin olisi hankala perustella, miksi sieltä ja täältä pitää säästää, että saadaan tie maksettua.

Ylioppilas Puupponen

1 kommentti:

  1. Samalla tavalla loppui Helsingin keskustan kauppiaiden selittelyt keskustatunnelin välttämättömyydestä. Heille sanottiin, että se voidaan tehdä, jos teiltä löytyy siihen rahat.

    Omituista onkin se, että sitten, kun on oikeasti hyödyllinen hanke, sellainen jymähtää paikalleen. Aikanaan Heinola tarjoutui maksamaan rautatien kunnostuksen, kun valtio esitti rataa lakkautettavaksi. Taisi olla Tervala itse, joka vastasi, että ei käy. Kyllä valtiolla on rahaa, jos on tarpeen. Hesassa Kruunuvuoren ratikkasilta toisi 9 miljoonaa verotuloja kunnalle joka vuosi ja nostaisi alueen arvoa enemmän kuin on sillan hinta. Mutta siltaa ei voi rakentaa, kun rahan pitää riittää automaattimetroon tai tiesiltoihin.

    VastaaPoista