keskiviikko 15. elokuuta 2012

Salaista vanhuskeskustelua

TIEDON PIMITTÄMINEN Vaalien tietää lähestyvän siitä, että SDP alkaa puhua vanhusten asiasta. Tällä hetkellä SDP:llä on kaiken lisäksi monopoli vanhuskysymykseen, istuuhan asian päällä heidän ministerinsä.

Maria Guzenina-Richardson on vanhusasioissa niin suvereeni, että pystyy ylioppilaan papereillaan haukkumaan tohtoritason tutkijat tietämättömiksi, jos he uskaltavat kyseenalaistaa ministerin sekavia lausuntoja vanhuspalvelun henkilöstömitoituksesta. Ministeriltä itseltään ei saa kysyttäessäkään vastausta yksinkertaiseen kysymykseen: lasketaanko lukuun vain hoitajat, vai myös tukitehtäviä suorittavat muut ammattiryhmät. Se ei estä ministeriä vaatimasta vanhuskeskustelulta korkeaa tasoa.

Lakiesityksiin pyydetään normaalin käytännön mukaisesti lausuntoja asiantuntijoilta ja etupiireiltä. Näistä ei kuitenkaan ole mahdollista keskustella, sillä kaikki lausunnot on julistettu salaisiksi.

Aivan: lausunnot niinkin tulenarasta asiasta kuin siitä, miten Vihtoria ja Vienoa hoidetaan, ovat Suomessa salaisia. Ehkä sitten kuntavaalien jälkeen saamme tietää, miten ja kenen pillin mukaan tämä laki junailtiin ja kuinka paljon kauniita puheita huonompi mitoitus todellisuudessa on.

Siihen asti meidän on luotettava lukuun 0,7, joka ilmeisesti tarkoittaa ministerin kompetenssia asteikolla 1-10. 

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti