torstai 22. maaliskuuta 2012

Tapaus AKT: Hyvät Veljet jatkavat

VALTA Kansakunta on helpottunut, kun AKT:n viestintäpäällikkö Ahde on saanut työpaikkansa takaisin, ja hänen korkeutensa Räty on siirretty sivuun tehtävistään tutkinnan ajaksi. Asia on uutisoitu merkittävänäkin käänteenä.

Todellisuudessa tapahtui lähes pelkästään se, mitä Rädyn pauloissa oleva Hyvä Veli -kerho toivoikin. Hehän tässä voivat olla helpottuneita: ammattiliiton isoa edustajakokousta ei tule, joten sen kummemmin hallitusta kuin valtuustoakaan ei valita uudelleen.

Suomeksi sanottuna: AKT:n tökerö, eripurainen ja lakia Ahteen irtisanomispäätöksellä rikkonut hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossaan. Osa heistä ei halunnut edes kuulla Rädyn käytöksestä tehtyjä selvityksiä, vaan teki päätöksen niistä välittämättä. He siis voivat nyt jatkaa kiipeämistään ay-liikkeen entistä korkeammille jakkaroille.

Ja suomennus jatkuu: tekemällään Rädyn hyllyttämispäätöksellä AKT:n valtuusto ei osoita, että Räty olisi sopimaton johtamaan liittoa, vaan päinvastoin. Valtuuston tekemä päätös tarkoittaa, että Räty voi palata johtamaan liittoa heti, kun tutkinta on ohi. Valtuuston mielestä tämä on siis mitä ilmeisimmin myös henkisellä tasolla täysin mahdollista.

Joten: muutaman kuukauden sisällä AKT voi olla jälleen Rädyn ja häntä mielistelevän rönnikopralauman hallinnassa. Ahde kulkee talossa pitkin seiniä Rätyä vältellen, ja työpahoinvoinnista kärsivä henkilökunta jatkaa sairaslomien hakemista.

Kuten tästä opimme, ei Hyvä Veli -kerhoja mikään nitistä. 

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti