maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pyytääkö Suomi Uudelta-Seelannilta anteeksi?

YHTEISKUNTA Maailman parhaassa maassa on paniikki, kun joku ulkomaalainen on arvioinut Suomea, mutta ei olekaan normaaliin tapaan tyytynyt kehumaan upeaa luontoa ja vieraanvaraista kansaa. Uuden-Seelannin liikenneministerin lehdistöavustajan koko päivä on mennyt vastaillessa suomalaistoimittajien tärkeisiin kysymyksiin.

Suomessa vaikutetaan odotettavan liikenneministerin anteeksipyyntöä, vaikka ministeri lausui Suomesta lähes pelkkiä tosiasioita.

Suomessa vallitsee taloudellinen taantumus ja yritteliäisyyden puute. Suomessa tapahtuu huomattava määrä murhia, ja itsemurhatilastoissa keikumme Euroopan kärjessä. Suomessa on leipäjonoja ja iso joukko loppuiäkseen köyhäksi jääneitä kansalaisia. Maksutonta koulutusta ei peruskoulun jälkeen ole. Naisia meillä ei arvosteta: eräskin teollisuuslaitos väittää valmistamiaan kurasuojia äitien tekemiksi.

Suomen pitäisi siis pyytää anteeksi sitä, että se haaskaa Uuden-Seelannin hallituksen kallista aikaa kyselemällä kuin sääliä anova aasi Ihaa: "What do you think about Finland". 

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti