tiistai 27. maaliskuuta 2012

Puustako? Siitähän rakentavat köyhät

SUHDETOIMINTA Montako vuotta Suomessa on ollut erilaisia hankkeita, joilla yritetään saada puurakentamista takaisin? Varmaankin kymmeniä vuosia.

Aina on hehkutettu, että juuri nyt meillä on edessämme uusi puurakentamisen buumi; puu on ekologista, puu on kaunista, puuta riittää, puu on osa suomalaisuutta. Kaikki ovat kuulleet näitä iskulauseita. Omakotitalot rakennetaankin melko usein puusta, mutta muuten tänne on saatu nousemaan muutama hassu puukerrostalo.

Syy ei voi olla rakennustekniikassa, koska Yhdysvallat on täynnä monikerroksisia puutaloja. Talonrakennustekniikan yliopettaja Vesa Virtanen kertoo Vihreässä langassa, miten asia on: ”Ongelma on, että Suomessa on menneinä vuosina satsattu betonirakentamiseen, ja se hallitaan hyvin. Isot rakennusurakoitsijat omistavat betonielementtitehtaita, joten betonirakentaminen on se edullisin vaihtoehto.”

Ei tarvita kuin yksi nopea Google-haku, niin asia saa vahvistuksen. Suomessa toimii yrityksiä, jotka valmistavat betonielementtejä, suunnittelevat rakennuksia ja rakentavat taloja. Kuvitteleeko joku, että tällainen yritys haluaa opiskella puurakentamista? 

Salaneuvos Vilmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti