tiistai 12. kesäkuuta 2012

Vekseliveljet

KANSA MAKSAA Suomen talous vajoaa vielä tänä suvena taantumaan, kertovat tietäjät pankkimaailmassa. Samaan hengenvetoon mainitaan, että suomalaiset kotitaloudet ovat velkaantuneita.

Sepä yllättävää, kun ottaa huomioon, että koko nykyaikainen länsimainen elämäntapa perustuu velkaan ja velkaantumiseen. Velkaa otetaan niin pankilta, omasta mielenterveydestä kuin luonnon kestokyvystä.

Kotitaloudet ovat veloissa, koska jokainen on viime vuodet halunnut leikkiä maksukykyistä, ja talouden velikerhot ovat tienneet tämän varsin hyvin. Korkoja on pidetty alhaalla, ja kunnolliseksi kansalaiseksi kutsutaan vain henkilöitä, jotka kuluttavat. Luottokorttiyhtiöt ovat jopa lähettäneet patistelukirjeitä kansalaisille, joilla luottotili ei ole miinuksella.

Moni on totellutkin. Kesälomat matkustellaan luotolla, joululahjat ostetaan luotolla. Naapurille näytellään luotolla, omatunto hoidetaan luotolla. Suoraan tilistä maksetaan jättimäiset asuntolainat. Arjen menot ovat suuret, siitä pitävät maamme velikerhot huolta, oli sitten kyse vuokrista tai elämisestä.

Toisin kuin meille on väitetty, kansalaisten ja sitä kautta kansakuntien velkaantuminen on siis erittäin vaarallinen ja negatiivinen asia. Mutta ei hätää, kyllä tämänkin kriisin raunioilta pian löytyy se joukko, jolle nöyrät ja nälkäiset ovat hyvin positiivinen bisnes.

Ylioppilas Puupponen

1 kommentti:

  1. Olet niin oikeassa! Joka toinen kuukausi tulee Nordean lappu, jotta "Nostettaisko luottorajaa? Nimi alle ja homma on sillä selvä." Asuntolaina on niin suuri ettei ymmärrys edes riitä ja silti OP:n setä kysyi ottaessa, että "Pistetäänkö vielä 100k remonttirahaa?"

    VastaaPoista