perjantai 22. kesäkuuta 2012

Puhuvia päitä Juhannusjunassa

LOBBAUS Suomi hiljentyy jännittämään, miten selviää matkastaan Yleisradion massiivisesti mainostama Juhannusjuna.

Ohjelmassa seurattavien matkustajien repliikkejä ei tarvitse jännittää. Henkilöiden valintaan on saanut osallistua VR, joten ilonpilaajia tähän maineenkiillotusjunaan tuskin on päästetty.

Yleensähän mediassa on käytössä myös Journalistin ohje numero 2, joka kuuluu näin:

2. Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille.

Suomessa pykälä ei kuitenkaan ole voimassa silloin, kun valtionfirma tekee ohjelman toisesta valtionfirmasta. 

Ylioppilas Puupponen

2 kommenttia:

  1. Minkä takia juna kulkee tismalleen aikataulun mukaan vaikka selvästi varaa etuajassa kulkuun olisi. Koska muuta liikennettä ei ole, juna voisi päästellä suurinta sallittua nopeutta saadakseen asemille pitkät pysähdysajat. Vaan ei. Minuutintarkasti mennään ja konduktöörit ressukat yrittävät saada junan myös lähtemään ajallaan. Jos näyttää siltä, että tultaisiin etuajassa niin sitten mennään pitkät matkat h-i-t-a-a-s-t-i vaikka hetkeä aiemmin on menty reippaasti. Matkastaan maksaneiden olisi kiva ollut osallistua edes lyhyt hetki tapahtumiin asemilla...

    VastaaPoista
  2. Lähdin junaan ja luulin näkeväni jotakin. En nähnyt mitään, junassa kun ei ole televisiota. Humpuukireissu josta sai maksaa. Tekijöillä oli varnaan kivaa, hyvä että edes jollakin.

    VastaaPoista