tiistai 8. tammikuuta 2013

Kirjallisten kysymysten hippaleikki

VALTA Kansanedustajilla on eduskunnassa mahdollisuus esittää kirjallisia kysymyksiä. Ministereiden on vastattava niihin määrätyssä ajassa.

Kiusallisten kysymysten osalta valtioneuvostolla on toimiva taktiikka. Jos kysymys on asianomaisen ministerin kannalta hankala, se voidaan siirtää toiselle ministerille. Tämän mahdollistaa asioiden moniulotteisuus. Ei ole juuri mitään kysymystä, joka ei jollakin tavalla koskettaisi useampiakin ministereitä.

Demarien Sirpa Paatero halusi kysyä RKP:n oikeusministeriltä lakko-oikeudesta oikeusjärjestelmän näkökulmasta. Vastaajaksi ilmestyikin työministeri, olihan kysymyksessä myös työelämän asia.

Kerhossamme on jo aiemmin raportoitu kysymyksillä pallottelusta. Kun kansanedustaja halusi tietää, miksei valtio omistajaohjaa VR:ää, kysymys kaikeksi hämmästykseksi menikin liikenneministerille, jolle VR:n omistajaohjaus ei kuulu.

Paateron tapauksessa harmistus on kaksinkertainen. Vastausta ei tullut paitsi oikealta ministeriltä, ei myöskään oikean puolueen ministeriltä, vaan ikävä kysymys päätyi puoluetoveri-ministerin kiemurreltavaksi.

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti