keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Epäpoliittinen työväenyhdistys

TIEDON PIMITTÄMINEN Tunnetusti riippumaton ja rehellinen HOK-Elanto saa julkisuutta maksettuaan tyhjillään seisseestä liiketilasta yli 300 000 euroa Helsingin Työväenyhdistykselle.

Sattuuhan sitä, voidaan tämä uutinen kuitata velipiireissä, mutta jutun tragikoominen osuus onkin sen lopussa, joutavassa täytevirkkeessä.

"Työväenyhdistys ei ole poliittinen organisaatio...", lausahtaa tapausta puolusteleva Helsingin Työväenyhdistyksen toimitusjohtaja Jorma Bergholm, joka on ollut samanaikaisesti myös HOK-Elannon hallintoneuvoston puheenjohtaja. Bergholm (sd.) on myös toiminut Helsingin kaupunginvaltuustossa.

"...eikä yhdistys ole edes Sdp:n lähiyhteisö", Bergholm jatkaa.

Huutonaurua!

Typeräkin tietää, että työväenyhdistykset ovat niin Helsingissä kuin valtakunnallisesti SDP:n merkittävä lähiyhteisö. Joidenkin SDP:n kansanedustajien lähes koko vaalibudjetti on ilmoitettu saapuneeksi työväenyhdistyksestä, sen enempää jopa kymmenien tuhansien eurojen tukipotteja erittelemättä.

Sanoo Bergholm mitä tahansa, myös Helsingin Työväenyhdistys on yhtiömuodoltaan aatteellinen yhdistys, jonka toimiala on "poliittiset järjestöt". Sen elimet vilisevät demareita, vaikka niistä onkin vaikea etsiä tietoa. Onhan tämän poliittisen järjestön kotisivu www.paasitorni.fi, joka mainostaa vain kokoustiloja Hakaniemessä, eikä yhdistyksestä kerrota juuri mitään.

Miksipä kertoa, kun kukaan ei kysy, ja hätävalheet kelpaavat mediallekin.

Ylioppilas Puupponen

1 kommentti:

  1. Ylioppilas Puupponen ei näköjään osaa edes hakukoneita käyttää. Wikipediakin kertoo, että Helsingin Työväenyhdistys (lyh. HTY) on vuonna 1883 perustettu Suomen ensimmäinen työväenyhdistys. Siihen kuuluu noin 50 jäsenjärjestöä, kuten ammattiosastoja, kuoroja, orkestereita sekä urheiluseuroja. Itse HTY:n tehtävänä on nykyään lähinnä ylläpitää Hakaniemen kaupunginosassa sijaitsevan Helsingin työväentalon eli Paasitornin toimintaa.

    Sitten yhdistyslain mukaan yhdistyksen on tehtävänä on toteuttaa jäsenistönsä tahtoa. Käsittääkseni HTY toimii em. käytännön mukaan.

    VastaaPoista