lauantai 7. heinäkuuta 2012

K-kauppakin ryhtyi tuohoamaan uhanalaista kalalajia

VASTUULLISUUS Lomakauden ollessa kuumimmillaan, haluaa HV-kerho muistuttaa myös satunnaisia kalastajia uudesta kalastuslaista, sekä pyytää huolehtimaan tarvittavista kalastusluvista ja yllyttää muutoinkin vastuullisuuteen kalan ja kalastuksen suhteen. Esimerkkeinä piittaamattomuudesta ja vastuuttomuudesta kelpaavat maamme kaksi suurinta vähittäiskaupparyhmää.

Keväisen kalakohun aikaan S-ryhmän käytännössä harjoittamasta "vastuullisuudesta" kirjoitettiin myös HV -kerhon blogissa huhtikuussa. Noihin aikoihin moni huolestunut kalamies tuohtui ja pisti S-ryhmän boikottiin ja siirsi ainakin kalaostoksensa K-kauppojen tiskeille. Myöhemmin S-ryhmän sisällä alkoikin näkyä rakoilua ja mm. HOK-Elanto ilmoitti lopettavansa uhanalaisen lohen ja siian myymisen toistaiseksi.

Tuolloin K-ryhmä oli vastuullisuuden suhteen huomattavasti kilpailijaansa edellä. Vielä toukokuussa Ruokakeskon tuotetutkimuspäällikkö Matti Kalervo julistikin, ettei heillä ole valikoimissa mitään kaloja WWF:n punaiselta listalta, joten Itämeren villiä lohta, eikä villiä vaellussiikaa myydä.

Itämeren villi lohi on edelleen WWF:n mukaan uhanalainen. Nälkä lienee K-ryhmässä yltynyt suureksi, sillä se on syönyt sanansa ja haluaa syöttää asiakkailleen samaa uhanalaista lohta, jota sen ei pitänyt lainkaan myydä. Kesäkuussa K-ryhmään kuuluva K-supermarket Vuorinen mainosti Itämeren villistä lohesta tehtyjä fileitä Aamupostissa.

Järjestöneuvos Jurmu toivotttaa kaikille lukijoille kireitä, mutta vastuullisesti viritettyjä siimoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti