keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Pöytäkirjoja valkoisella musteella

TIEDON PIMITTÄMINEN Kuntalaisilla on mahdollisuus seurata kuntien päätöksentekoelinten tekemisiä lukemalla internetissä julkaistavia kokouspöytäkirjoja. Näin kuntalainen voi valvoa valitsemiensa päättäjien toimintaa.

Esimerkiksi HKL:n johtokunnan kokouspöytäkirjoista kansalainen voi todeta, kuinka joku pöytäkirjaan kirjattu asia "merkitään tiedoksi", tai jostakin asiasta on tehty päätös "esittelijän ehdotuksen mukaan". Muuta kansalainen ei sitten tiedäkään, mutta sehän riittää meidän olosuhteissamme ilmeisen hyvin.

Asiasta kirjoittaa Hufvudstadsbladetin toimittaja Tommy Pohjola blogissaan, jossa hän kertoo tekemiään havaintoja Helsingin kaupungin ajamasta suurhankkeesta, automaattimetrosta.

Pohjola on yksi harvoja median edustajia, jolla on ollut mitään kiinnostusta selvittää tämän vastustamattomasti etenevän skandaalin vaiheita. Pohjolan tekemä, tiedonjulkistamispalkinnon arvoinen työ on huomattu myös journalistien ammattilehdessä, joskin se ei tunnu innostaneen muita median edustajia asian kimppuun. Siksi suurin osa kansasta ei ole lainkaan tietoinen kymmenien miljoonien veroeurojen valumisesta hiekkaan.

Ja sehän sopii eräille oikein hyvin. 

Ylioppilas Puupponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti