keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Breznev vaikenee

KANSA MAKSAA Tässäkin blogissa laajalti käsitelty Helsingin surkuhupaisa automaattimetroprojekti on tarkoitus keskeyttää 18.12. HKL:n johtokunnan kokouksessa. Tieto asiasta varmistui, kun kokouksen esityslista tuli julkiseksi 16.12. Tähän entisen liikennesuunnittelupäällikkö Seppo Vepsäläisen ja hänen hovinsa unelmaan on jo palanut useita kymmeniä miljoonia, ja lisää palanee, kun Helsingin osaamaton tilaajakopla joutuu Siemensin kanssa jälkipeleihin raastuvassa. Alasta vähänkin ymmärtävät varoittelivat jo viime vuosikymmenen puolivälissä, mitä riskejä projektiin voi sisältyä. Kaikki riskit toteutuivat, ja tulos on nyt tämä.

Puupponen kävikin Twitterissä katsomassa, mitä automatisointia itsepäisesti ajanut Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) nyt tuumaa. Valitettavasti edellispäivän uutiset eivät ilmeisestikään ole Saurin mielestä olleet kommentoimisen arvoisia, sillä aamunsa Sauri on aloittanut hykeretelemällä joistakin uusista ratikkavuoroista linjalla 6T.

Ehkäpä loppukaneetiksi sopii Breznevin twiitti muutaman päivän takaa:

"Huomenta, Helsinki. Paras kaupunki on se, joka onnistuu innostamaan asukkaidensa osaamisen ja kekseliäisyyden yhteiseksi hyväksi. Vai mitä?"

Ylioppilas Puupponen